bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

 

Din cuprins


- Polinoame cu coeficienti reali

- Test bacalaureat

- Probleme rezolvate

- Criptarea datelor

- Baze de date

- Prezentare - PowerCAD Pro 6

- Aplicatii PIC pentru incepatori

- Laborator - Controlul portului paralel

- Laborator - Aplicatii PIC



Laborator

Controlul portului paralel

Portul paralel este de departe cea mai populara interfata a calculatorului. Acest port a fost multa vreme nereglementat de vreun standard, abia începând din 1994 transferul pe acest port a fost reglementat de standardul IEEE 1284.

Acesta defineste comunicatia paralela bidirectionala de mare viteza între calculatorul PC si perifericele externe.

Initial portul paralel a fost proiectat în vederea conectarii la calculator a imprimantelor, dar poate fi folosit si ca un port de intrare/iesire de uz general, pentru cuplarea la calculator a oricarui dispozitiv extern (care se potriveste caracteristicilor de intrare/iesire ale portului).

Portul paralel poate fi identificat în BIOS ca LPT1, LPT2, LPT3 si i se poate seta o adresa si o întrerupere. Astfel, portul LPT1  poate primii adrese în domeniul 378h – 37Fh, iar LPT2 în domeniul 278h – 27Fh .

În continuare sunt prezentate doua aplicatii ce utilizeaza portul paralel. În ambele cazuri testarea s-a realizat cu ajutorul unei placi de test . (vezi figura).


Prima aplicatie presupune crearea unui program în mediul de dezvoltare LabWindows/CVI, prin a carei interfeta grafica se comanda cele 8 linii de date ale portului paralel, iar a doua a fost realizata in aplicatia Matlab

Ing. Buzera Marius, Ing. Stefan Viorel ; buzeram@rdslink.ro

More >>


| Home | Istoric | Program 2005 | Organigrama | Contact |